Două echipe de studenți de la Facultatea de Inginerie Alimentară din cadrul Universității Ştefan cel Mare Suceava, programul de studiu Științe Gastronomice, coordonate de asist.univ.drd.ing. Ovidiu Procopeț, au participat la Concursul „Tradiție și inovație în arta gastronomică”.
Competiția a fost organizată de Universitatea pentru Științele Vieții „Ion Ionescu de la Brad” din Iași și s-a bucurat de o participare numeroasă: 23 de echipe, care au reprezentat 11 instituții de învățământ din România.
La finalul jurizării, echipa formată din Silviu Federeac și Gabriel Mitric a câștigat locul 1 la secțiunea Fel principal, cu o reinterpretare a produsului tradițional păstrăv cu smântână și alivancă cu hribi, iar echipa formată din studenții Teodor Prispian și Ștefan Radu a câștigat locul 2 la secțiunea Desert, cu o reinterpretare a produsului tradițional papanași cu brânză de vaci și smântână.
BEATRICE OȘEAN