Sindicaliştii susţin că această decizie survine ca urmare a faptului că, după luni întregi de dialog şi de aşteptare, au constatat că “pentru cei mici nu se găsesc soluţii, însă sunt găsite soluţii satisfăcătoare şi imediate pentru cei mari”.
Sindicaliștii au încercat rezolvarea problemelor de salarizare promovând un proiect de lege pentru a genera suportul legislativ necesar corecţiilor salariale, în condiţiile în care salariaţii din aceste instituţii nu au beneficiat de niciun fel de creştere salarială din 2018 până în prezent.
Aceasta în ciuda faptului că, în perioada pandemiei, instituţia a funcţionat la capacitate maximă cu toţi salariaţii săi pentru a putea să asigure finanţările necesare tuturor furnizorilor de servicii de sănătate implicaţi.
În acest context, pe 2 noiembrie, activitatea de relaţii cu publicul va fi perturbată, inclusiv procesarea tuturor documentelor venite de la furnizorii de servicii, de la companii (concedii medicale) şi a programelor naţionale de sănătate.
„Nu am cerut rectificări bugetare, resursele financiare necesare salariilor noastre sunt insignifiante şi se regăsesc deja în bugetul CNAS datorită economiilor făcute la fondul de salarii pe parcursul acestui an.
Atragem încă o dată atenţia că, în ultimii 4 ani, prin plecări voluntare, această instituţie a pierdut peste 25% din totalul salariaţilor din motive de politică salarială”, au mai transmis sindicaliştii.
BEATRICE OȘEAN