Facultatea de Medicină și Științe Biologice a Universității Ștefan cel Mare Suceava, în colaborare cu Spitalul Clinic Județean Suceava, organizează, în perioada 23 – 25 noiembrie, cea de-a doua ediție a conferinței naționale „Importanța multidisciplinarității în medicină: abordări inovative și integrative în asigurarea unui act medical de succes”.
Manifestarea își propune să examineze viziuni și tendințe în practica clinică, să dezbată managementul administrativ și juridic al actului medical, să promoveze inovații cu aplicabilitate în științele biomedicale, să contribuie la identificarea de noi soluții și să dezbată educația medicală în era pandemică și post-pandemică.
Evenimentul debutează azi cu workshopuri din domeniile Medicină, Asistență medicală generală, Nutriție și Dietetică, Medicină dentară, Fizioterapie, precum și Biologie/Biochimie.
Workshopurile vor acoperi o gamă diversificată de teme de actualitate, esențiale pentru profesioniștii din sănătate, contribuind la dezvoltarea continuă a cunoștințelor și abilităților acestora.
Ele vor oferi o platformă interactivă și practică pentru actualizarea cunoștințelor teoretice și pentru învățarea noilor tehnici și proceduri în domeniul medical și vor juca un rol important în promovarea comunicării și colaborării între profesioniștii din domeniu.
Discuțiile vor viza subiecte legate de progresul în tratamentele personalizate, abordarea holistică în furnizarea îngrijirii medicale, inovațiile tehnologice în domeniul imagisticii medicale și tehnicilor moleculare în identificarea patologiilor.
Pe parcursul următoarelor două zile de conferință, vor fi abordate teme inovative din domeniul medical și cel al științelor biologice.
Evenimentul reuește medici, asistenți medicali, tehnicieni dentari, fizioterapeuți, dieteticieni, dar și alți profesioniști din domeniul medical.
La prelegerile care vor avea loc în plen și la dezbaterile pe secțiuni vor participa și studenții Facultății de Medicină și Științe Biologice, în scopul aprofundării cunoștințelor și dezvoltării capacității de comunicare academică și de cercetare.
BEATRICE OȘEAN