Azi, la sediul ITM Suceava, a avut loc o întâlnire cu factorii interesați de aplicarea corectă a Legii securității și sănătății în muncă- angajatori, lucrători, lucrători desemnați pe linie de securitate și sănătate în muncă, servicii interne ale unor companii, precum și serviciile externe care asigură consultanță pe linie de securitate și sănătate în muncă întreprinderilor mici și mijlocii din județ.
În spațiul UE, sectoarele construcțiilor, transportului și depozitării, industriei prelucrătoare și agriculturii, silviculturii și pescuitului au reprezentat împreună 63 % din totalul accidentelor de muncă mortale și 44 % din totalul accidentelor de muncă cu incapacitate temporară de muncă din 2020.
“Această campanie își propune o viziune ”zero accidente de muncă” și se desfășoară în cadrul strategiei UE privind sănătatea și securitatea la locul de muncă 2021-2027: ”Securitatea și sănătatea în muncă într-o lume a muncii în schimbare”.
Obiectivele campaniei sunt extinderea cunoștințelor privind modul de cercetare a accidentelor de muncă, identificarea corectă și eliminarea cauzelor accidentelor de muncă și a bolilor profesionale, creșterea gradului de conștientizare cu privire la riscurile legate de accidentele de muncă și de bolile profesionale, implicarea lucrătorilor în activitatea de cercetare a accidentelor de muncă, precum și schimbul de bune practici.
Pe timpul campaniei, ITM Suceava va efectua controale, în principal la unitățile economice care au avut accidente de muncă în decursul anilor 2022 și 2023”, a informat ITM Suceava.